Beauty

Hoe verzorg je je gebit goed?

Heb jij last van je gebit en weet je niet zo goed hoe je dit kan verbeteren? Met deze vraag zitten heel erg veel mensen. Wat kan ik beter doen om mijn gebit goed te verzorgen en hoe doe ik dit? Hier heb je een goede tip die ervoor kan zorgen dat jouw gebit weer een stuk stralender wordt!

 

Welke tip is handig voor een goed en stralend gebit?

Je gebit onderhouden wordt ook wel een kunst genoemd. Het heel erg lastig om hiervoor algemene tips te geven, aangezien iedereen een ander gebit heeft. Het ene gebit is heel erg gevoelig voor gaatjes terwijl die heel erg goed zorgt voor zijn of haar gebit, terwijl de ander zijn of haar tanden niet altijd poets en nog nooit een gaatje heeft gehad. Dit zijn wel twee extreme varianten, alleen dit gebeurt wel.

Heb jij een beugel? Dat maakt het verzorgen van je gebit nog is lastiger. Met een beugel kan namelijk niet overal heel erg goed bij en daardoor kan het zorgen voor gevoeliger tandvlees of meer gaatjes. Ook zonder beugel kan dit natuurlijk voorkomen, alleen hoe voorkom je dit?

Als goede tip is het misschien handig om Ragers aan te schaffen. Dit is altijd erg handig om je kast te hebben en een stuk fijner dan bijvoorbeeld een tandenstoker. Met een tandenstoker prik je nog wel is heel hard per ongeluk in je tandvlees waardoor het sneller gaat bloeden en/of ontsteken.

Ragers is een hele andere wereld, het heeft bijna hetzelfde effect als de classic tandenstoker, alleen bestaat uit een borsteltje. Dit maakt het gebruik zo ideaal, met een beugel al helemaal. Als je een blokjesbeugel hebt, kan je precies tussen alle draadjes door wat er voor zorgt dat je je gebit een stuk schoner houdt. Met je tandenborstel lukt dit namelijk niet altijd!

Dit vind je misschien ook leuk...