Beauty

Tips om fit te blijven tijdens het werken vanuit huis

Voor degenen onder ons die vanuit huis werken, raken we vaak zo verdiept in ons werk dat we een heel belangrijk aspect van het leven vergeten: persoonlijk welzijn. Heb je er ooit aan gedacht hoe je gezondheid wordt beïnvloed als je urenlang zit terwijl je aan het typen bent en aan bodemloze kopjes koffie nipt? Pas toen het me hard raakte, besefte ik dat ik iets moest doen. Een heel basaal ding dat ik altijd vergat, was om uit die stoel te komen en wat lichaamsbeweging te doen om fit te blijven, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik ongeveer twee weken in het ziekenhuis doorbracht vanwege verstopte slagaders. Tijdens mijn opname in het ziekenhuis kreeg ik enkele tips om fit te blijven en tegelijkertijd mijn persoonlijke gezondheid, mijn gezinswelzijn en mijn werk in balans te houden. Het zou oneerlijk zijn als ik enkele van deze tips over hoe je fit blijft terwijl je thuis werkt niet zou delen.

Blijf niet te laat op het werk

Plan je dag vroeg, stel dagelijkse doelen op en ontwikkel een schema dat je bij jezelf kunt houden. Dit zal u helpen om die lange nachtelijke uren te vermijden die proberen het werk van de dag vrij te maken. Wat velen van ons niet weten, is dat tot diep in de nacht opblijven een nadelige invloed heeft op uw gezondheid. We zijn toch mensen? Een van de natuurlijke herstelmethoden van het lichaam is door te slapen. Als u uw lichaam een ​​goede nachtrust ontneemt, zal dit leiden tot vermoeidheid en uiteindelijk heeft dit een enorme invloed op uw algehele gezondheid – geloof me. Ga vroeg slapen en word vroeg wakker.

Rustig aan met die koffie!

Een ding dat ik altijd deed als ik me uitgeput voelde (of me gewoon verveelde) was koffie drinken. Ik hou van de smaak, en ik voelde me ook verfrist. Ondanks de talloze pogingen om te voorkomen dat ik zoveel koffie dronk, ging ik door. Wat ik ontdekte, is dat cafeïne niet zo gezond is als je het te veel consumeert en op de langere termijn. Drink in plaats daarvan water als je dorst hebt. En in plaats van koffie, wat dacht u van gezonde groene thee?

Vermijd te veel junkfood

Thuis werken betekent de vrijheid om te eten wanneer je je maag voelt knorren. Geef toe, de meesten van jullie eten regelmatig niet gezonde tussendoortjes tijdens het werk. Wees slim, schrap junkfood van je boodschappenlijstje en vervang ze door vers fruit, caloriearme crackers en sappen. of ga bijvoorbeeld eens voor een gezonde wrap.

Opdrukken

De push-ups of push-ups hebben echt voor mij gewerkt en ik raad je ten zeerste aan om ze te proberen. Push-ups trainen de triceps en de biceps, zijn een vorm van cardiovasculaire training en trainen ook de borstspieren. Nog een ding – voor zo’n oefening hoef je niet eens het huis uit. U hoeft slechts tien minuten na elke twee uur werken te knijpen om een ​​push-up oefening te doen. Train die spieren en blijf fit en comfortabel tijdens het werken, want deze oefening maakt ook uw pijnlijke rug recht.

Neem pauzes

Rust is zo belangrijk, vooral voor degenen die professioneel thuiswerk doen waar ze mentaal bij betrokken zijn, zoals ik. U kunt voor uzelf korte pauzes van uw werk plannen. Dit zou minstens twee of drie keer per dag moeten zijn, afhankelijk van de complexiteit van uw werk, omdat u hierdoor fris blijft en vermoeidheid en overbelasting van uw lichaam voorkomen. Dat is hoeveel goeds een dutje van tien minuten zou kunnen doen.

Sta op van die stoel

Wanneer je het gevoel hebt dat je rug overbelast raakt, is het tijd om een ​​korte pauze te nemen om je uit te strekken. Je kunt ook een korte wandeling rond het blok maken om wat frisse lucht in te ademen. Dit houdt uw systeem fris en heeft een positieve invloed op uw gezondheid omdat het bloed goed door uw lichaam kan stromen. Dit gaat de effecten van langdurig zitten tegen en helpt u rugklachten te voorkomen.

Ben jij een ouder? Ga dan eens naar buiten

Tijdens uw geplande pauzes kunt u uw zoon of dochter meenemen naar de tuin en wat buitenspelletjes spelen, al is het maar voor een korte tijd voordat u weer aan het werk gaat. Afgezien van uw conditie, doet 15 – 30 minuten speeltijd met uw kinderen wonderen voor uw gezinsrelatie. U kunt uw huisdier ook meenemen voor een wandeling als u er een heeft. Lopen is een goede oefening en u moet het altijd vrij vaak proberen om gezond en fit te blijven.

Parkeer de auto en ga lopen!

Loop vaak. Als het maar een paar stratenblokken naar uw bestemming is, hoeft u geen auto te besturen. Het kan enkele minuten langer duren om de boodschappen te doen, maar het gezondheidsvoordeel voor uw lichaam is enorm! Een ander idee is om uw auto iets verder weg te parkeren dan normaal, zodat u een beetje moet lopen om uw beoogde bestemming te bereiken.

Fit en gezond blijven is belangrijk voor ouders die thuis werken. U mag uw werk nooit een negatief effect laten hebben op enig aspect van uw leven, aangezien dit voor u even belangrijk is. Uw gezondheid moet voor alles komen. Fit blijven hoeft niet gepaard te gaan met zware oefeningen in de sportschool; in plaats daarvan begint fit en gezond blijven met een positieve instelling, en dan de eenvoudige dingen die u in het comfort van uw huis kunt doen.

Het is erg belangrijk voor u om te weten hoe u fit kunt blijven terwijl u thuis werkt, want uiteindelijk betekent geld niets als u niet gezond bent. In feite is het ontwikkelen van gezonde gewoonten niet alleen iets voor degenen onder ons die vanuit huis werken. Of u nu een bediende of een arbeider bent, u hebt de verantwoordelijkheid om fit te blijven om gezondheidscomplicaties te vermijden die worden veroorzaakt door ongezonde gewoonten. Ik zou kantoormedewerkers ten zeerste aanraden om enkele van de eerder genoemde tips te gebruiken, zoals push-ups doen op kantoor tijdens hun vrije uren. Zo blijf je fit en gezond. Onthoud dat het leven een enkele reis is en nooit een repetitie, dus wat je ook doet, onderhoud en oefen altijd gezonde gewoonten.

Dit vind je misschien ook leuk...