Beauty

Wat is het verschil tussen cosmetische chirurgie en plastische chirurgie

Zoals de meeste mensen, denkt u misschien dat cosmetische chirurgie precies hetzelfde is als plastische chirurgie. Een meerderheid van de plastisch chirurgen kiest ervoor om hun praktijk op de eerste te concentreren en daarom worden beide termen vaak op dezelfde manier gebruikt. Dit is echter technisch onjuist. Hoewel ze nauw verwant zijn, zijn deze soorten operaties niet hetzelfde.

Verschillende doelstellingen

Zowel cosmetische als plastische chirurgie zijn bedoeld om het uiterlijk van een patiënt te verbeteren, maar ze hebben verschillende onderliggende filosofieën die richting geven aan de doelen, het onderzoek en de training.

Cosmetische chirurgie heeft tot doel de fysieke verschijning te verbeteren

Dit type chirurgie omvat principes, technieken en procedures gericht op het verbeteren van het uiterlijk van een patiënt. In wezen is het bedoeld om symmetrie, proportie en esthetische aantrekkingskracht te verbeteren. Deze procedure kan op alle delen van de nek, het hoofd en het lichaam worden uitgevoerd. Aangezien de behandelde gebieden normale functies hebben, is cosmetische chirurgie slechts optioneel. Het wordt uitgevoerd door artsen uit verschillende medische disciplines, zoals plastisch chirurgen.

De omvang van de procedures van de cosmetische chirurgie bestaat uit:

Broodverbetering: vergroting, verkleining, lift
Lichaamscontouren: behandeling van gynaecomastie, liposuctie, lipolaser,buikwandcorrectie
Gezichtscontouren, kin / wangverbetering, neuscorrectie
Gezichtsverjonging: wenkbrauwlift, ooglidcorrectie, facelift, neklift
Huidverjonging: Botox, Filler-behandelingen, lipofilling, Laser Resurfacing

Plastische chirurgie is gericht op het herstellen van defecten om het uiterlijk en de normale functie te reconstrueren

Plastische chirurgie wordt een chirurgisch specialisme genoemd dat zich toelegt op het reconstrueren van gebreken aan het gezicht en het lichaam als gevolg van geboorteafwijkingen, brandwonden, ziekte en trauma. Het is bedoeld om delen van het lichaam te corrigeren die niet goed functioneren en van nature reconstructief zijn. Hoewel de meeste plastisch chirurgen ervoor kiezen om een ​​aanvullende opleiding te volgen en ook cosmetische chirurgie uit te voeren, is hun chirurgische opleiding gebaseerd op reconstructieve plastische chirurgie. In feite werd de naam van de American Society of Plastic and Reconstructive Surgeons in 1999 veranderd in de American Society of Plastic Surgeons om de boodschap duidelijk over te brengen dat “reconstructieve en plastische chirurgen één en hetzelfde zijn”.

Voorbeelden van procedures voor plastische chirurgie:

Hersteloperatie voor brandwonden
Borstreconstructie
Herstel van aangeboren defecten: reparatie van defecten aan extremiteiten, gespleten gehemelte
Handchirurgie
Littekenhersteloperatie
Wederopbouw van de onderste extremiteit

 

Dit vind je misschien ook leuk...