Buitenleven

3 dingen om je vakantiegeld aan uit te geven

Blijf je deze zomer thuis? Dan houd jij je vakantiegeld over. Je kunt het op je spaarrekening zetten, maar helaas krijg je hier geen rente meer over. Wil je iets leuks met het geld doen? Laat je dan door dit artikel inspireren.

Koop een zwembad

Ondanks dat je niet op vakantie gaat kan je in Nederland ook genieten van de zon. Steeds vaker is het erg zonnig in Nederland. Afkoelen kan je in een zwembad of strand in de buurt, maar helaas is het vaak tijdens de warme dagen erg druk. Als je lekker wilt zwemmen in alle rust is het kopen van een zwembad de moeite waard. Zo kan je altijd zwemmen wanneer je wilt. Bovendien bespaar je geld, omdat je geen entreekosten voor het zwembad hoeft te betalen en veel geld kwijt bent voor eten en drinken. Een Plunge Pool kan je al aanschaffen vanaf 3390 euro. Voor deze prijs heb je een mini plunge pool van 200 x 200 x 100 cm. Dit is een goede keuze als je tuin niet heel groot is. Houd er wel rekening mee dat je ook kosten kwijt bent aan onder andere een afdekzeil en het zwembad onderhoud.

Dagje uit

In eigen land kan je ook vakantie vieren. In plaats van veel geld te betalen voor overnachtingen en reistickets kan jij je geld uitgeven aan leuke uitjes in Nederland. Als je een dagje Amsterdam wilt bezoeken kan je gebruik maken van de City card. Van deze kaart zijn er verschillende varianten qua tijdsduur. Een kaart is minimaal 24 uur geldig. In deze periode kan je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Amsterdam Icebar, Body Worlds, Heineken Experience en het Tropenmuseum. Dit is voordelig als je veel bezienswaardigheden wilt gaan bezoeken. Andere leuke activiteiten om in Nederland te doen zijn bijvoorbeeld ZooParc, Ecomare, de Efteling en Wildlands Adventure Zoo Emmen. 

Boek een vakantie buiten de zomervakantie

Wilde je wel op vakantie, maar kwam het niet uit deze zomervakantie? Boek dan een vakantie buiten de zomervakantie. Dit is bovendien een stuk voordeliger. Ook is het een goede keuze als je niet te veel toeristen tegen wilt komen. Meestal is het daarnaast een stuk makkelijker om vrij te krijgen. Wacht echter niet te lang met boeken. Meestal geldt hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vakantie is. Als je op zonvakantie wilt gaan in het najaar kan je bijvoorbeeld gaan naar Turkije, Egypte, de Canarische eilanden en Kaapverdië. 

Wil je nog wat geld sparen? Zet dan van tevoren een deel van je vakantiegeld apart en stel een budget vast dat je wel wilt uitgeven. Als jij je geld wilt laten groeien kan je ook gaan beleggen. Lees je altijd goed in van tevoren, want het is niet zonder risico’s.

Dit vind je misschien ook leuk...