Buitenleven

Jou Tuinstijl – Stijl en karakter toevoegen aan een nieuwe tuin

Het ontwerpen en inrichten van een nieuwe tuin kan een overweldigende taak lijken, maar als je het opsplitst in enkele belangrijke stappen, kan het ontwerpen en decoreren van een nieuwe tuin een heel leuke ervaring zijn. Als u zich in de planningsfase voor een nieuwe tuin bevindt, begin dan met het verzamelen van inspiratie en specifieke tuinontwerpideeën uit tijdschriften en het bezoeken van tuinen bij u in de buurt. Als je eenmaal een notitieboekje vol ideeën hebt, is het tijd om met het opmaakproces te beginnen.

De eerste stap

De sleutel tot een geweldige tuin komt eigenlijk neer op een goede blauwdruk die je kunt volgen. De eerste stap is om u te concentreren op de basisprincipes van lay-out. Let op vaste elementen binnen en buiten de tuin zoals toegang tot water, de tuiningang en andere vaste zaken waar je omheen moet werken (bomen, muur, schuttingen, etc). Plaats alle gewenste elementen in verschillende configuraties op papier totdat je een plan hebt bedacht dat aanvoelt als de winnaar.

U moet ook letten op de manier waarop uw indeling van invloed is op zaken als het uiterlijk en het gevoel van de tuin. Heeft u opvattingen die u wilt blokkeren en heeft u een oplossing voor die uitdaging? Wilt u kleine intieme ruimtes of grote open ruimtes hebben? Heb je het hele jaar door kleur met de plantenselecties die je hebt gemaakt? Zijn de dingen zo geplaatst dat ze de juiste hoeveelheid zon of schaduw krijgen? Bedenk hoe u de tuin het hele jaar door en elke dag wilt gebruiken om ervoor te zorgen dat u de ruimte en het zonlicht maximaliseert.

Architectonische componenten

Nu u uw basis heeft bedacht, kunt u uw aandacht richten op de architectonische componenten van uw ontwerp. Als we het hebben over architectonische componenten, bedoelen we dingen als muren, poorten, opslaggebouwen en zelfs hekjes en tuinmeubelen. Deze elementen kunnen echt een aanvulling vormen op of contrasteren met de gewenste stijl van uw tuin en omdat het vaak grotere stukken zijn, is het belangrijk om ze goed te krijgen.

Nu kunnen we verder gaan met objecten die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd en gewijzigd. Kleine beelden, staarballen, vlaggen, plaquettes en andere items zijn gemakkelijk toe te voegen en te verplaatsen. Je kunt ook verschillende items recyclen tot interessante accenten, zoals bowlingballen, oud tuingereedschap en oud keukengerei. Deze items kunnen gemakkelijk worden gedaan, dus denk in termen van moderatie.

Grotere toevoegingen aan uw tuin kunnen visuele aandachtspunten of zelfs bestemmingslocaties creëren als u een grote tuin heeft. Waterornamenten, tuinbanken, starende ballen, zonnewijzers en grote beelden kunnen allemaal dienen als grotere ankerelementen in uw landschap.

Afwerking en elementen

De finishing touch items voor uw tuindecoratie kunnen het leukst zijn om uit te kiezen en in uw tuin te plaatsen. Het zijn meestal eenvoudige elementen die wat kleur toevoegen en andere items samenbinden tot een harmonieuze ervaring. Kunst aan de muur voor hekken of gebouwen kan veel stijl geven en een anders onaantrekkelijk gebied tot een middelpunt maken. Een oordeelkundige plaatsing van tuinpalen kan hetzelfde thema aannemen en ze in het midden van de tuin plaatsen. Laat je creativiteit de overhand nemen en probeer verschillende items en mix en match totdat je tevreden bent.

Zoals u kunt zien, kan het toevoegen van ontwerpelementen aan uw tuingebieden uitgebreide elementen zijn die beginnen met de vroegste ontwerpfasen of eenvoudige visuele elementen die gemakkelijk regelmatig kunnen worden toegevoegd of gewijzigd. Ongeacht de stijl die u probeert te bereiken, er zijn veel opties beschikbaar om u te helpen uw tuinontwerpdoelen te bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk...