Buitenleven

Mijn nieuwe ebike

Als je het zat bent om torenhoge prijzen te betalen voor benzine om alleen maar met de auto door de stad te reizen, maar alles wat je nodig hebt om naar toe te gaan, is ver buiten loopafstand, misschien is het tijd om te overwegen over te stappen op een ebike. In tegenstelling tot traditionele fietsen heeft een ebike of elektrische fiets een elektromotor die ofwel direct aan het frame is bevestigd of in de naaf van het voor- of achterwiel is ingebouwd. Deze motoren worden aangedreven door duurzame, zeer efficiënte batterijen die u de extra krachtstoot geven die u nodig hebt om te komen waar u heen gaat. Hoewel e-bikes misschien iets duurder zijn dan je gemiddelde fiets, zijn ze de prijs zeker waard en betalen ze je terug in tijd en energie die je bespaart tijdens je woon-werkverkeer. Er zijn elektrische fietsen beschikbaar voor veel verschillende doeleinden, van woon-werkverkeer tot off-road racen voor elke forens, en als je besluit dat je een ebike wilt, maar al een fiets hebt waar je van houdt, is het ombouwen van je oude fiets in een elektrisch hulpmodel gemakkelijk met een kant-en-klare ebike-conversiekit.

Wanneer u overweegt te investeren in een ebike, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste, wat is jouw stijl van fietsen? Gebruik je je fiets voor korte ritjes naar de supermarkt en in de stad of gebruik je hem voor langere ritten of zelfs voor langlaufen? Iedereen die naar e-bikes kijkt, moet er rekening mee houden dat, omdat een elektrische fiets wrijving tegen de wielen gebruikt of een motor die rechtstreeks in het wiel of op de ketting wordt vastgemaakt om de fiets aan te drijven terwijl hij onder elektrische ondersteuning staat, u erop trapt zonder dat de motor draait meer weerstand dan je misschien gewend bent met een traditionele fiets. U zult ook rekening moeten houden met het extra gewicht van de batterij, en hoewel elektrische batterijen met hoog rendement de afgelopen jaren een lange weg hebben afgelegd in het verminderen van hun grootte en gewicht, zijn ze nog steeds niet wat men zou beschouwen als vedergewichten. Positief is dat veel fietsen zo zijn ontworpen dat je het hulpmechanisme op verzoek kunt in- en uitschakelen, wat betekent dat je die extra weerstand kunt wegnemen door aan een schakelaar te draaien. Als u denkt dat u tijdens het fietsen niet altijd gebruik zult maken van de stuurbekrachtiging, moet u op zoek gaan naar een model met deze optie.

Omdat een motor zowel het bereik als de snelheid van je woon-werkverkeer aanzienlijk kan vergroten, kan een ebike je veel geld besparen op gas. Het kan het milieu ook veel schadelijke vervuiling besparen, omdat je nu kunt fietsen waar je anders een auto zou hebben genomen. Een ebike kan je sneller van plaats naar plaats brengen dan een gewone fiets, je verder laten gaan en met meer energie aankomen. Veel e-bikes kunnen ook worden opgevouwen of hebben een laag profiel, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt of in de kofferbak van uw auto kunnen worden opgeborgen, zodat u ze mee kunt nemen als u de stad uitgaat.

Dit vind je misschien ook leuk...