Buitenleven

Waar moet je aan denken als je een puppy krijgt?

Gefeliciteerd! Jullie krijgen een nieuw gezinslid. Dat voelt dan toch echt wel zo als je een hond en met name een lieve, kleine, schattige puppy toevoegt aan je gezin. Een puppy is natuurlijk heel erg leuk, maar het brengt ook veel zorgen en geregel met zich mee. Het is dan ook fijn als je goed voorbereid bent op de komst van jullie nieuwe vriend(in). Hiervoor is het handig om een aantal essentials in huis te hebben. Ben je benieuwd welke dit zijn en wat ├ęcht niet mag ontbreken? Lees dan snel verder.

Voer en snacks

Als eerste moet je natuurlijk aan de eerste levensbehoefte van je puppy kunnen voorzien, namelijk eten en drinken. Hierbij is het voer dat je je puppy geeft erg belangrijk. Als je je puppy rond 8 a 9 weken krijgt, zul je eerst puppyvoer moeten geven. Dit zijn over het algemeen veel kleine brokjes en bevatten meer eiwitten, zodat jouw puppy groot en sterk wordt. Bovendien kun je kiezen voor brokken, maar ook voor natvoer. Vraag vooral wat jouw puppy gewend is en probeer dit, zeker de eerste periode, ook te geven. Daarnaast is het natuurlijk lekker om een aantal snacks in huis te hebben voor je pup, zodat je hem of haar ook af en toe kunt verwennen. Bovendien kun je met kleine snacks je puppy ook veel leren, dus ideaal om in huis te hebben!

Hondenmand

Naast eten en drinken, zal je puppy in het begin ook erg veel slapen. Dit kan je je ook wel voorstellen, je puppy is namelijk in een hele nieuwe omgeving en zijn of haar lichaam moet ook nog eens groeien. Dit kost allemaal erg veel energie, waardoor je puppy veel slaapt. Hiervoor is het fijn als je puppy een eigen plekje heeft, waar hij of zij zich kan terugtrekken en niemand je pup dan ook stoort. Hierbij kun je denken aan een hondenmand.

Hondenspeeltjes

Verder wil je natuurlijk continu met je nieuwe vriendje spelen. Hierbij heb je natuurlijk speeltjes nodig om te voorkomen dat ze met andere dingen ervandoor gaan. Gelukkig kun je overal de leukste speeltjes en accessoires voor je hond vinden. En kun je het zo gek niet bedenken of het is er ook voor jouw trouwe viervoeter.

Hondenriem

Tot slot is een riem en halsband of tuigje erg belangrijk. Wanneer je je puppy mee naar buiten neemt, wil je dit natuurlijk wel veilig doen. Hiervoor is het van belang dat je je puppy vastmaakt aan de riem en hij of zij een halsband of een tuigje om heeft. Een halsband zit enkel om de hals van je hond en een tuigje zit om het gehele borstkas van je hond. Laat je hierover goed adviseren, de beste keuze hangt hier namelijk af van de situatie en natuurlijk jouw hond. Bovendien kun je ook buiten weer snacks meenemen voor je puppy, zodat je kunt trainen dat je puppy naast je blijft lopen.

Dit vind je misschien ook leuk...