Buitenleven

Waarom kiezen voor kunstgras voor uw tuin?

Er zijn verschillende goede en goed doordachte redenen om dat te doen. Een kunstgrasveld is tien keer zo gemakkelijk te onderhouden dan een gewoon gazon, en u zult met minder problemen en seizoensverrassingen te maken krijgen.

Als u kunstgras in uw tuin wilt gebruiken, heeft u geen toegewijde tuinman nodig om er voortdurend voor te zorgen. Het zal in feite op de lange termijn goedkoper blijken te zijn, omdat u niet zoveel geld hoeft uit te geven om het te onderhouden en ervoor te zorgen. Gewoonlijk zorgen kunstgrasvelden voor zichzelf.

Daarnaast kan kunstgras de kwaliteit van uw tuin verbeteren, met betrouwbare, vlakke oppervlakken en probleemloos onderhoud. Kunstgras vereist in eerste instantie misschien grotere investeringen, maar de onderhoudskosten zijn bijna te verwaarlozen in vergelijking met echt gras, en het blijft het hele jaar door groen en ziet er fris uit.

Hier zijn slechts enkele voordelen waarvan u kunt genieten met een kunstgrasveld ten opzichte van een traditioneel gazon:

Lage onderhoudskosten:

Denk aan alle tijd die u besteedt om uw natuurlijke gazon er mooi uit te laten zien, en bedenk dan wat u moet doen als u een gazon van kunstgras krijgt.

Kunstgras hoeft niet te worden verplaatst, bewaterd of gezaaid. Hoewel het misschien een vrij grote investering is op het moment van installatie, blijkt het op de lange termijn goedkoper te zijn dan hun natuurlijke equivalent.

Als uw kunstgras eenmaal is aangelegd, hoeft u er bijna nooit geld aan uit te geven. Kunstgras geeft u hetzelfde gevoel van een echt gazon en bespaart u de moeite van maaien en bemesten. Voor een aantal mooie voorbeelden kunt u eens kijken op kunstgras.nl.

Alle seizoenen:

Het kunstgras kan het hele jaar door worden gebruikt, in alle seizoenen en vrijwel bij elk weer, en gaat erg lang mee. Het is onderhevig aan minder slijtage dan standaardgras.

Kunstgras zal nooit een probleem zijn in zomer of winter, bij regen of zonneschijn. U zult geen enkel probleem ondervinden van modder die tijdens een regenachtige dag van uw gazon in uw huis wordt opgespoeld.

Milieuvriendelijk:

Voor mensen die graag denken dat ze milieuvriendelijk zijn, is kunstgras de beste optie. Het bespaart niet alleen veel geld, maar ook duizenden liters water die je zou gebruiken om het water te geven tijdens zomerse droogtes, herbiciden en meststoffen om het er mooi uit te laten zien en daarom het milieu te beschermen tegen hun gevaarlijke effecten.

Huisdieren zijn dol op kunstgras:

Veel mensen kopen kunstgras omdat hun honden het gazon volledig hebben verwoest door gaten te graven of het gras te doden en er is ook het maar al te vaak voorkomende probleem van modderige pootafdrukken op het crèmekleurige tapijt! Het aanleggen van kunstgras kan al deze problemen gemakkelijk en blijvend oplossen.

Kunstgras is veilig voor honden en andere huisdieren en is slijtvast en kan niet worden vernietigd door zelfs de meest energieke dieren! Kunstgras verkleurt niet met hondenurine en de geur blijft niet behouden – het gras reinigt zichzelf gewoon als het regent! Met het hondenvuil schep je het gewoon op zoals je normaal zou doen met echt gras, dan zal de regen alle resten wegspoelen!

Over het algemeen is iedereen een winnaar – de hond kan genieten van de tuin en blijft schoon, en u kunt genieten van een mooie groene tuin die weinig onderhoud vergt. Kunstgras leggen vraagt wel even wat aandacht want het moet goed gebeuren.

Minder blessures dan normaal gras:

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat kunstgras een significant lager letselpercentage heeft dan natuurlijk gras en tegenwoordig gebruiken tal van professionele arena’s en sportcentra over de hele wereld kunstgras. Het is stevig en is geliefd bij atleten en sportspelers omdat het een constant betrouwbaar oppervlak is.

Dit vind je misschien ook leuk...