Buitenleven

Wat zijn de voordelen van een houten blokhut?

We zien tegenwoordig in zeer veel tuinen in Nederland en daarbuiten een houten blokhut opduiken. Dat hoeft absoluut zeker niet te verbazen, integendeel. Het is namelijk zo dat steeds meer mensen de voordelen in gaan zien van een dergelijke constructie in de tuin. Het laten realiseren van een dergelijke blokhut zorgt ervoor dat je in één klap kan rekenen op menig aantal diverse voordelen. Niet alleen zal je op deze manier extra opbergruimte creëren in je tuin, daarnaast moet het gezegd dat zo’n constructie ook bij verkoop van je huis een mooie meerwaarde kan opleveren. Wil je graag meer ontdekken over de voordelen verbonden aan houten blokhutten? Lees dan zeker verder!

Met een houten blokhut creëer je extra opbergruimte

Wanneer je een tuin bij je woning hebt zal je er al vrij snel achter komen dat er voor het onderhouden van deze tuin toch best een aantal verschillende spullen en zelfs machines vereist kunnen zijn. Op zich hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. De vraag is echter waar laat je al deze spullen? Indien je niet over een houten blokhut beschikt ben je vaak aangewezen op de zolder of op bijvoorbeeld een opbergruimte in je huis. De vraag is echter of je daar wel echt op zit te wachten. Een echt alternatief is er echter niet. Je kan er namelijk maar moeilijk voor kiezen om je machines in weer en wind gewoon buiten te laten staan. Ook een gewone overkapping biedt op dit vlak lang niet altijd de meest optimale oplossing. Een blokhut biedt deze doorgaans wel degelijk.

Houten blokhutten zijn vrij voordelig te realiseren

Tijdens hun zoektocht naar een nieuwe woning is het zo dat ontzettend veel mensen ook specifiek rekening houden met het al dan niet aanwezig zijn van een houten blokhut in de tuin. Dat is ook logisch. Stel je namelijk maar eens voor dat je alle spullen die worden gebruikt in je tuin in huis moet opbergen. De kans is ontzettend groot dat dit ervoor zal zorgen dat je woning nooit echt helemaal netje zal zijn. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn, integendeel. Voor houten blokhutten geldt dat ze ondanks hun vrij bescheiden aankoopprijs toch een zeer aantrekkelijke (financiële) meerwaarde met zich mee kunnen brengen bij verkoop van je huis. Ook dit is natuurlijk een niet onbelangrijk voordeel welke je graag altijd in het achterhoofd zal willen houden.

Je zou je houten blokhut ook zelf kunnen realiseren

Tot slot is er ook nog een interessant voordeel aan te halen voor de doe-het-zelvers onder ons. Voor een houten blokhut realiseren geldt namelijk dat je een keuze kan maken tussen twee opties:

  1. Je doet een beroep op een vakman voor het realiseren van je blokhut;
  2. Je gaat zelf aan de slag met één van de verschillende bouwpakketten die er zijn;

Voor een blokhut van hout geldt dat ze in de praktijk vaak helemaal niet zo moeilijk zelf in elkaar te zetten valt. Ben jij dus met andere woorden best een beetje handig en heb je reeds wat ervaring met het bouwen van andere (houten) constructies? Dan is het zomaar mogelijk dat ook het realiseren van jouw gloednieuwe blokhut niet meteen een groot probleem met zich mee zal brengen. 

Dit vind je misschien ook leuk...