Slapen

Winterdekbedden vervangen voor zomerdekbedden

Wanneer kan je het beste de winterdekbedden vervangen voor zomerdekbedden? Natuurlijk is het afhankelijk van de weersomstandigheden heb je een heel fris of koud voorjaar dan vervang je het winter dekbed wat later voor een zomer dekbed. Maar word het juist al vroeg in het voorjaar wat warmer dan kies je er eerder voor om ondereen zomer dekbed te gaan slapen. Daarnaast is het uiteraard ook een persoonlijke keuze.

Van winter naar zomer

Over het algemeen genomen vervangen of verwisselen de meeste mensen in april het winter dekbed voor het zomer dekbed. Maar dit is geheel afhankelijk van het weer en met name de temperatuur. Mocht het nog erg koud zijn in april dan laat je de winterdekbedden nog even wat langer liggen is het al eerder of vroeger in het voorjaar warmer? Geen probleem dan doe je al eerder de winterdekbedden voor zomerdekbedden vervangen.

Onder welk dekbed je het liefst wil slapen is ook een heel persoonlijke keuze

Normaal gesproken is april bij uitstek de maand om het winter dekbed te vervangen voor een zomer dekbed. Echter wil dit nog niet zeggen dat je dat ook echt moet doen. Er zijn namelijk ook mensen die vaak (ook in de winter) liggen te zweten of het heel warm vinden op bed. Deze mensen slapen in de winter nog gewoon onder een zomer dekbed. Andersom kan natuurlijk ook. Er zijn ook mensen die het vaak koud hebben en nog ver in het voorjaar met een dikke pyjama en nog graag onder het winter dekbed liggen. Kortom het vervangen van dekbedden is ook geheel afhankelijk van je persoonlijke keuze en waar je op dat moment de meeste behoefte aan hebt.

Wassen en schoon weer opbergen

Ga je binnenkort de winterdekbedden vervangen voor zomerdekbedden? Dit is meteen ook een goed moment of een mooie gelegenheid om het winter dekbed uit te wassen om daarna weer lekker fris en schoon op te kunnen bergen. Dan kan je dit dekbed in oktober weer direct vervangen of verwisselen en de zomerdekbedden eraf halen.
Voor je daadwerkelijk de winterdekbedden in de wasmachine gaat stoppen is het wel belangrijk om eerst goed het label op het dekbed te lezen. Daar staat duidelijk op vermeld of het winter dekbed in de wasmachine mag maar ook op welke temperatuur je de wasmachine in moet stellen.
Kijk ook even goed op het label of een dekbed wel of juist niet in de droger mag. Na het drogen kan je de winterdekbedden weer schoon opbergen tot ongeveer oktober.

Dit vind je misschien ook leuk...