Wonen

De grote verschillen tussen kasten, en hoe je ze gebruikt

Er zijn maar weinig plekken in je huis waar het maximaliseren van de ruimte belangrijker is dan je kasten. Een goed georganiseerde kast bespaart je de tijd en frustratie van het doorzoeken van een warboel om een ​​kledingstuk te vinden. Kasten zijn niet beperkt tot het opbergen en presenteren van je garderobe. Er zijn talloze soorten kasten die op verschillende manieren worden gebruikt. Sommige kasten bewaren je jassen en lange draperende jurken, terwijl andere potten met eten en elektrische crock potten opbergen. Iedere soort kast gebruik je op een andere manier, en hier lees je hoe. 

 

Ga voor luxe en opbergruimte met een inloopkast

Als het gaat om het opbergen van je kleding, is een inloopkast de Cadillac onder de kasten.. Een inloopkast biedt de meeste opbergcapaciteit van elke kast en stelt je in staat om vrij rond te lopen terwijl je uitzoekt wat je aan wilt trekken.  Een inloopkast wordt doorgaans gedefinieerd als elke kastruimte waarin een persoon comfortabel naar binnen kan stappen. Walk-ins variëren in grootte, variërend van een 3×5 tot ruimtes die groot genoeg zijn om als hoofdslaapkamers te worden beschouwd. Met zoveel beschikbare ruimte zijn de opties voor het ontwerpen van een inloopkast oneindig. Er is voldoende wandruimte om kleding op te hangen en om planken te bouwen om items op te vouwen en te stapelen. Grotere inloopkasten kunnen een eiland hebben dat ook dienst doet als ruimte om kleding op te vouwen en als dressoir om kleding op te bergen.

Een buffetkast voor je servies

Een buffetkast is van oudsher ontworpen om je servies in op te slaan. Niet iedereen beschikt over een keuken met talloze keukenkastjes, en voor hen is een buffetkast de uitkomst. Hier plaats je efficiënt je borden, kommen en mokken in, zodat je deze altijd bij elkaar hebt op een plek. Tegenwoordig gebruiken mensen de buffetkast ook voor andere doeleinden. Zo zetten ze er decoratie op, of gebruiken ze de opbergruimte voor andere spullen. Het voordeel van de buffetkast is dat hij in talloze vormen, maten en stijlen komt. Zo zit er altijd een bij die aansluit op je woonstijl en budget. 

Een voorraadkast haalt apparatuur uit het zicht

Voorraadkasten (pantry’s)  zijn kasten waarin bijvoorbeeld blikjes voedsel en keukenapparatuur worden opgeslagen. Meestal bevinden voorraadkasten zich in de buurt van de keuken en kunnen ze zowel reikwijdte als inloopmaat hebben. Grotere voorraadkasten waar je in kan lopen zijn meestal aanwezig in grotere huizen, terwijl pantry’s in een ouder huis vaak reikwijdte zijn. Dit betekent dat je er niet in kan lopen, maar planken aan de muur zitten waar je blikjes en dergelijke op kwijt kan. Deze voorraadkasten halen keukenapparatuur en voedsel uit het zicht, waardoor de keuken opgeruimd en netjes oogt. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...