Wonen

De juiste deurklink

Veel mensen zullen niet letten op een deurklink want dat is deze wordt alleen gebruikt om een deur mee open of dicht te doen. En op het eerste gezicht lijkt men met die bewering wel gelijk te hebben maar in de praktijk is de situatie toch net wat anders. Want niet alle deurklinken zijn hetzelfde of stralen hetzelfde uit. Daarnaast is er ook bij een deurklink verschil in kwaliteit tussen de een of de andere. Reden genoeg om te kijken wat de juiste deurklink is. 

Eisen van een klink

Hoewel de uitstraling van een woning of een kamer steeds belangrijker wordt, is de belangrijkste vraag bij een deurklink nog altijd hoe is de kwaliteit. Je wilt eenvoudigweg niet geconfronteerd worden met een halve deurklink in je hand, of met een deurklink waar veel speling op zit en daardoor niet zo fijn werkt als het zou moeten. Maar naast de eisen die gesteld worden aan de kwaliteit, zijn de eisen aan het uiterlijk steeds belangrijker.

Afstemmen

Een deurklink en een deur horen onlosmakelijk bij elkaar. Daarom is het goed om de deurklink af te stemmen op de kleur van de deur. Maar het kan natuurlijk ook andersom. Als je een deurklink vindt die past bij je idee, dan kan je altijd de kleur van de deur erop afstemmen. Het is goed om te weten dat tegenwoordig ook een slot op een deur in dezelfde kleur en stijl van de deurklink meegeleverd kan worden. 

Uiteindelijke resultaat

Als je uiteindelijk de juiste keuze hebt gemaakt voor een mooie set aan deurklinken die voldoen aan de eisen van de veiligheid en kwaliteit, is het vaak niet zo heel moeilijk om de deurklinken te monteren. Hierdoor ontstaat er wel een mooi resultaat waarbij de deurklinken en de deur perfect bij elkaar passen. Het idee dat je door een kleine aanpassing een verschil kan maken in je woning, is niet iets waar iedereen van te voren zo over gedacht heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...