Wonen

De laatste trends: zwarte binnendeuren

Zwarte binnendeuren zijn een serieuze poging aan het ondernemen om een beetje flair toe te voegen aan ingetogen en saaie interieurs. Ze worden op steeds inventievere en mooiere manieren gebruikt. In plaats van een onbetwistbaar gotische en overheersende esthetiek te scheppen hebben zwarte binnendeuren een natuurlijk vermogen om een ander soort elegantie aan elk huis toe te voegen.

Of het aanzicht wordt verkregen door binnendeuren zwart te verven of door kleurrijke versies van standaard binnendeuren te kiezen, de designwereld staat helemaal achter deze trend. Met een overvloed aan redenen waarom absoluut iedereen moet overwegen hetzelfde te doen.

De beste redenen om voor zwarte binnendeuren te kiezen

Ze zien er stijlvol uit. Niet alleen statisch stijlvol of ouderwets, maar op het randje en geraffineerd. Witte en naturel houten deuren hebben hun eigen soort charme, maar zwart toont een scherp oog voor mode.

Ze zijn ideaal om vuil en beschadigingen te verbergen. Ook kunnen ze een ruimte echt omlijsten met meer autoriteit, dankzij de duisternis. Standaard of goedkope deuren zien er meteen duurder uit als ze in het zwart zijn afgewerkt, veel gepolijste dan witte deuren.

Zwarte slaapkamerdeuren werken ook

Een donkere binnendeur is niet zo moeilijk voor gemeenschappelijke woonruimtes, maar het is de moeite waard om ook aan de meer intieme ruimtes te denken.

Slaapkamers zijn neutrale, lichte en luchtige kamers die bevorderlijk zijn voor rust en ontspanning. In tegenspraak met zwarte binnendeuren werken de twee details prachtig samen.

Het is een feit dat zwarte keukens een serieuze stijging in populariteit kennen. Niet alleen omdat ze praktisch zijn, ze zijn gemakkelijker schoon te houden en voegen ook wat diepte toe aan het ontwerp van de functionele ruimte.

In een kleine keuken kunnen boven- en onderkasten, zelfs op maat gemaakte, met zwarte deuren een beetje te plakkerig worden. Maar zwarte deuren kiezen voor de onderkastjes dat ziet er geweldig uit.

De zwarte binnendeuren zijn maar een deel van het proces

Er moet ook rekening worden gehouden met deurkozijnen. Zwarte sierlijsten kan, maar zwarte binnendeuren met gebeitste sierlijsten kunnen net zo goed werken. Als er een houten vloer ligt, zorgt het afstemmen van de kleur van de sierlijsten voor een goede samenhang.

Zwart op zwart ziet er geweldig uit, maar kan een mate van gedurfdheid zijn die moeilijk te accepteren kan zijn. Voor een eerste kennismaking met zwarte binnendeuren is het een geweldig idee om ze in helderwitte lijsten te plaatsen. Dit biedt een natuurlijk contrastpunt en is een manier om donkere nuances wel te omarmen, zonder je volledig te verbinden aan iets wat mogelijk te gewaagd aanvoelt.

Een heel goede manier om deze look samen te laten hangen is om alle kunst in je huis in te lijsten in zwarte lijsten. Cohesie komt in vele vormen, inclusief spiegelbeelden.

Bron: Kadeliving.nl

Dit vind je misschien ook leuk...