Wonen

Een goed slot op de deur

Als je één ding niet wil dan is het wel dat mensen gemakkelijk kunnen inbreken in je huis, appartement of bedrijfspand. Daarom wordt er zoveel geld uitgegeven aan camera’s die de deur in de gaten houden en andere onderdelen van een beveiligingssysteem. Op zich allemaal te begrijpen want er wordt onderschat wat de gevolgen zijn van een inbraak, ook op het mentale vlak. Maar uiteindelijk moet je wel bij de juiste stap beginnen als je de beveiliging wil verbeteren.

Slotenmaker

Er is een groot verschil tussen het ene slot en het andere slot. Een slotenmaker kan je exact vertellen welk slot voor een inbreker het moeilijkste is om open te maken en welk slot juist eenvoudig te openen is. Doe je voordeel met de kennis die er binnen deze beroepsgroep is. Maar denk ook verder na met een slotenmaker wat je wel en wat je niet moet doen om het voor een inbreker zo lastig mogelijk te maken om binnen te komen.

Verlichting buiten

Een slecht verlicht huis is voor een inbreker bijna een uitnodiging omdat hij dan alle tijd heeft om zijn inbraakpoging te doen. Zorg daarom voor verlichting met een sensor die reageert op beweging. Hierdoor wordt het al veel moeilijker om te kunnen werken omdat de inbreker continu in het volle licht staat. Zorg daarbij ook dat er weinig bosjes of struiken staan zodat de inbreker zich niet kan verstoppen als hij gestoord wordt.

Een goed slot kost geld

Naast het goed inrichten van je buitenkant van je woning en de nodige aanpassingen in je woning zoals een extra ijzeren pin om het openen van een schuifdeur moeilijk te maken, is het ook wel duidelijk dat een goed slot met alle veiligheid die dat biedt geld kost en niet de goedkoopste oplossing is, maar wel de beste. Door een juist slot verklein je de kans op een inbraak en dat is meer waard dan een besparing op kosten van een slot.

Dit vind je misschien ook leuk...