Wonen

Hoe kan ik eventueel zelf een bruidstaart maken?

Wanneer je gaat trouwen heb je natuurlijk een lekkere verse bruidstaart nodig. Dit gebak wordt normaliter besteld bij de bakker of patisserie. Deze speciaalzaken kunnen hele mooie lagen taarten maken die passen bij het thema van de bruiloft. Een trouwdag moet natuurlijk onvergetelijk zijn dus wil je niet dat er iets misgaat. Bestel daarom online je bruidstaart. Doe dit vroegtijdig zodat je nog een en andere kunt afstemmen met de bakkerij.

Stappenplan bruidstaart zelf maken
Waarom zou je je eigen bruidstaart maken? De vraag is eerder: waarom niet? In de eerste plaats is het namelijk al stukken goedkoper dan wanneer je een taart bestelt bij de bakker; schrik niet als je bij een banketbakker zeven of acht euro per stuk betaalt! Daarnaast is alles mogelijk als je zelf aan de slag gaat: hoeveel instructies je ook geeft, pas als je de taart zelf maakt, weet je zeker dat alles precies zit zoals was bedoeld.

 1. Bekleed je taart kapsels met witte fondant. Kijk bij het stappenplan: Taart bekleden met fondant om stap voor stap te zien hoe je dit doet.
 2. Stapel je taarten.
 3. Maak een bolletjesrand door als eerst je baroque mold in de smeren met een klein beetje Crisco. Dat zorgt ervoor dat je fondant niet blijft plakken als je het eruit wilt halen. Rol de fondant in een dunne sliert.
 4. Leg de fondant op de mold en rol er met een rolstok overheen.
 5. Snijd de fondant die buiten de mold steekt voorzichtig weg.
 6. Buig de mold voorzichtig om de fondant eruit te halen.
 7. Smeer de taart in met wat eetbare lijm en plak de bolletjesrand op.
 8. Herhaal stap 4 tot en met 7 om alle lagen te beplakken met een rand
 9. De taart wordt opgespoten met een parelmoer laagje. Even kort schudden met de bus.
 10. Spuit de taart in met de pearl lustre spray. Houdt voldoende afstand tijdens het spuiten. Laat de taart drogen, dit kan ook in de koeling.
 11. Rol een stukje witte fondant uit en druk de buitenste rand van de reliëfsteker er in. Druk nu de binnenste steker in de fondant. Hiermee maak je de stempel. Haal de stekers uit de fondant.
 12. Bepoeder de reliëfvormen met zijde glanspoeder.
 13. Plak met wat eetbare lijm de reliëfvormen op de taart.
 14. Rol een stukje blauwe Sugar paste dun uit.
 15. Druk nu blaadjes uit met de druppelvorm.
 16. Gebruik een rolstok en een siliconen reliëf om de nerven in de blaadjes te maken. Je kunt ook met een houten satéprikker over de blaadjes rollen voor een reliëfpatroon.
 17. Gebruik het baltooltje uit het boetseersetje en het schuimmatje voor het vormen van de blaadjes. Rol voorzichtig om de buitenkant van de blaadjes. Zorg dat je tooltje half op je fondant rolt en half over het matje.
 18. Laat de blaadjes uitharden. Dit kan ook gemakkelijk in een kommetje of met lege eierdozen. Zo krijg je de ronde vorm in de blaadjes.
 19. Meeldraden bepoederen met zwarte poeder. Als de poeder niet goed wil blijven zitten, dan kun je de meeldraden insmeren met wat Crisco.
 20. Bepoeder de blaadjes met blauwe en paarse kleuren. Laat de blaadjes uitharden. Dit duurt ongeveer 5 uur. Je kunt de blaadjes nog eens bespuiten met pearl spray voor een metallic look.
 21. Als je blaadjes hard zijn kun je er een bloem van maken. Druppel een klein beetje eetbare lijm op de puntjes van de blaadjes en plak deze op elkaar.
 22. Plak in het midden de bloemknop. Je kunt de bloem los tegen de taart aanleggen maar ook met wat eetbare lijm op de taart plakken.

Recepten bekijken op internet

Er zijn natuurlijk nog veel meer recepten op internet te vinden. Op youtube bijvoorbeeld staan zelfs hele instructievideo’s waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Wil je echter tijd besparen voor de bruiloft en je energie in andere voorbereidingen steken? Bestel dan via internet een bruidstaart bij de bakker. Zo weet je zeker dat de smaak goed zal zijn en dat alle bruiloftsgasten genieten van een heerlijke verse punt gebak.

Dit vind je misschien ook leuk...