Wonen

Je woonkamer inrichten – een stijl selecteren

Onze woonkamer moet in uw eigen persoonlijke stijl worden ingericht, niet die van een binnenhuisarchitect. De woonkamer is meestal de eerste kamer die uw gasten zien, dus het is meestal iets formeler dan de rest van uw huis. Het moet ook de stijlvoorkeuren van uw gezinsleden weerspiegelen.

Er zijn veel decoratiestijlen waaruit u kunt kiezen. De meest populaire zijn traditioneel, landelijk, hedendaags en tijdloos. Je geeft waarschijnlijk de voorkeur aan de ene stijl boven de andere. Als je denkt dat je geen stijlvoorkeur hebt, kijk dan eens door enkele tijdschriften en catalogi om te zien welke je leuk vindt. Kijk terwijl u kijkt ook welke kleurenschema’s u het mooist vindt.

Als ik een kamer inricht, probeer ik meubels te mixen en matchen. Ik hou er niet van om meubels als set te kopen. Ik geloof dat de kamer er daardoor saai en niet uitnodigend uitziet.

Als je bijvoorbeeld van de traditionele stijl houdt, kies dan meubelstukken die die look voor je kunnen bouwen. Door meubels stuk voor stuk te kiezen, zul je een unieke look bedenken die helemaal van jou is. Gebruik uw vindingrijkheid en verbeeldingskracht om een ​​zeldzame look te creëren die uw eigen stijl weerspiegelt. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een beperkt budget.

Verschillende stijlen voor je woonkamer

  • Traditionele stijl

Traditionele decoratie beslaat vele periodes en kan meubelontwerpen omvatten van zeer elegant tot die van de meer eenvoudige Amerikaanse traditie. Je kunt goede reproducties vinden die er net zo mooi uitzien als het moeilijk te vinden antiek.

Accessoires zijn uitgebreider. Portretten en schilderijen hebben dubbele matten met uitgesneden of vergulde lijsten. Tafels zijn gemaakt van donker hout en hebben een groot aantal accessoires en bloemstukken. Verlichting in de kamer benadrukt de warmte en rijkdom van de meubels.

  • Landelijke stijl

Landelijke decoratie is informeel en gezellig. Het kan romantischer zijn, zoals een Engels huisje, of kaal zoals een Shaker-boerderij.

Antiek meubilair is meestal handgemaakt en stoffen zijn plaid, tweeds en prints. Accenten zijn onder meer dekbedden, oud speelgoed en gedroogde bloemen.

  • Eigentijdse stijl

Een eigentijdse stijl is dramatischer. Het meubilair is meestal laag en strak. Eenvoud staat centraal in een eigentijdse woonkamer. Lage meubelopstellingen worden gebruikt om de ruimte een open en rustig gevoel te geven.

Kameraccessoires bevatten meestal unieke kunstwerken die dramatisch en kleurrijk zijn. Indirecte verlichting wordt afgebogen van het plafond en de muren en kan bijdragen aan het drama van de moderne woonkamer.

  • Overgangsstijl

Overgangsversiering brengt meubels uit verschillende tijdperken samen. Dit creëert een kamer met een unieke flair en is meestal niet beperkt tot slechts één stijl. Raambehandelingen zijn eenvoudiger, en vaak worden raambehandelingen helemaal niet gebruikt. Meubels zijn groter en hebben eenvoudige, rechte lijnen als aanvulling op kleinere stukken met zachte, gebogen lijnen.

Kameraccessoires zijn beperkt tot slechts een paar opvallende stukken. Gebruik verzonken verlichting om het rustig te houden en om architecturale armaturen te gebruiken voor drama.

Of je nu de hele woonkamer aan het inrichten bent of het gewoon opknapt, je moet met een plan beginnen. Laat u inspireren door boeken en tijdschriften en bezoek verschillende luxe meubelwinkels. Bepaal uw basisstijl en kleurenschema en ga ervoor!

Dit vind je misschien ook leuk...