Wonen

Jouw projecten realiseren met een zwarte steigerbuiskoppeling

Een zwarte steigerbuiskoppeling kan jou helpen om op een makkelijke manier constructies te bouwen. Steigerbuizen zijn een relatief goedkope manier om constructies te bouwen voor zowel binnen als buiten. In de jaren 30 werd deze manier van bouwen populair gemaakt doordat er minder mankracht nodig was om te bouwen met steigerbuizen. Hierdoor gingen de kosten van het bouwen omlaag. Steigerbuizen werden vaak in de landbouw en in de industrie gebruikt. Tegenwoordig wordt steigerbuizen voor veel meer doeleinden gebruikt. Een steigerbuis in combinatie met een zwarte steigerbuiskoppeling kan vele verschillende constructies maken. Het is dus een middel dat flexibel ingezet kan worden. 

Zwarte steigerbuiskoppeling gebruiken

Steigerbuizen worden gebruikt om verschillende soorten constructies te maken. Om deze steigerbuizen aan elkaar vast te maken worden er koppelingstukken gebruikt. Voor metaalwerken moet er meestal gelast worden om de stukken vast te maken. Het gebruiken van steigerbuizen gaat veel makkelijker doordat het simpelweg vastgemaakt kan worden met een steigerbuiskoppeling. Een koppeling bestaat uit een stuk en stelschroeven waarmee je de steigerbuis kunt vastmaken aan het stuk. Met een inbussleutel zijn de stelschroeven makkelijk in te draaien. Waar je op moet letten is dat de juiste koppeling wordt gebruikt voor de juiste steigerbuis. Steigerbuizen hebben namelijk verschillende diameters waardoor ze niet allemaal in dezelfde steigerbuiskoppeling passen. Voor constructies in een woning wordt er meestal gebruik gemaakt van zwarte steigerbuizen. Voor zwarte steigerbuizen zijn er passende zwarte steigerbuiskoppelingen beschikbaar. De zwarte kleur geeft een beschermende coating aan het metaal en het ziet er chique uit. 

Steigerbuiskoppeling materialen

Een zwarte steigerbuiskoppeling wordt meestal gemaakt van staal. Een koppeling moet namelijk stevig zijn zodat het niet makkelijk kan breken. Hoewel een de steigerbuis zelf van een licht aluminium gemaakt kan worden, is het verstandig om een koppeling van staal te nemen. Er komt namelijk het meeste druk te zitten op de plek waar twee buizen worden samengevoegd. Om de druk tegen te kunnen moet er een sterkere metaal gebruikt worden. Staal is het meest voor de hand liggende metaal voor koppelstukken van een steigerbuis. Het staal kan wel bewerkt worden zodat het bestendig is tegen allerlei beschadigingen. Zo kan staal gegalvaniseerd worden zodat het buiten gebruikt kan worden. Gegalvaniseerd staal is bestendig tegen allerlei weersomstandigheden. Voor een mooie look en extra bescherming kan staal ook een zwarte coating krijgen. Een zwarte steigerbuiskoppeling zorgt ervoor dat het onderliggende staal wordt beschermd tegen allerlei beschadigingen en het past mooi in zowel een moderne als een ouder interieur.

De juiste maat gebruiken voor de zwarte steigerbuiskoppeling

Bij een zwarte steigerbuiskoppeling is het belangrijk dat deze de juiste maat heeft. Ook is het belangrijk dat de inbussleutel de juiste maat heeft voor de stelschroef. De stelschroef moet vastgedraaid worden met een inbussleutel. Het is belangrijk dat deze inbussleutel van de juiste maat is. Een onjuiste maat kan de stelschroef beschadigen waardoor het voor de volgende keer niet meer gebruikt kan worden. Wanneer de buiskoppeling een zwarte coating heeft, heb je een grotere kans dat de coating eraf gaat wanneer je de verkeerde maat inbussleutel gebruikt. 

Dit vind je misschien ook leuk...