Wonen

PVC laminaat geschikt voor bij jou thuis?

Wil jij graag een nieuwe vloer leggen en ben je je aan het oriënteren op PVC laminaat? Een goede keuze, want dit is een enorm onderhoudsvriendelijke en duurzame vloer. Dit heet zo doordat het in veel gevallen net zo makkelijk te leggen is als laminaat. Het bestaat immers ook uit allerlei losse planken die je met behulp van een kliksysteem in elkaar kunt klikken. PVC laminaat is echter wel van veel betere kwaliteit dan een normale laminaatvloer. Het is immers niet gemaakt van samengeperst hout maar van kunststof. Het klinkt dus ook heel anders als je eroverheen loopt, veel doffer en zachter. Dat is een van de redenen dat steeds meer mensen voor een PVC vloer kiezen, maar er zijn er nog veel meer.

 

PVC laminaat lijkt erg op echt hout

Als je graag een houten vloer had gewild maar je vindt het te duur, dan is PVC laminaat een heel goed alternatief. Bij deze vloer is het namelijk zo dat het ontzettend lijkt op echt hout, zeker als je eroverheen loopt. Bij laminaat klinkt het veel scheller en harder, waardoor de ruimte holler en minder knus voelt. PVC laminaat is van kunststof, waardoor het zelfs met blote voeten heel prettig is om overheen te lopen. Het is lang niet zo koud aan de voeten als tegels, waardoor ze net als planken met een houtlook ook varianten met een tegelprint hebben gemaakt.

 

PVC laminaat met een tegel look is perfect voor in de keuken, de woonkamer of de badkamer. Het materiaal is volledig waterbestendig, dus is het niet erg als je na het douchen de vloer nat maakt en niet direct afdroogt. En doordat het lang niet zo hol klinkt als echte tegels voelt de ruimte veel gezelliger, zelfs de badkamer!

 

Een PVC traprenovatie

Je kunt PVC laminaat natuurlijk op je vloer laten leggen, maar wist je dat het ook heel erg geschikt is voor een traprenovatie? Ziet jouw houten trap er niet meer uit? Zou je hem graag renoveren en wil je iets dat absoluut lang mooi blijft? Dan zou je zeker kunnen kiezen voor PVC laminaat. Er bestaan namelijk hele dunne varianten van die je gemakkelijk kunt buigen. Deze lenen zich perfect voor een PVC traprenovatie. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar doordat dit materiaal vrijwel niet slijt blijft het jarenlang mooi.

 

Je kunt er voor kiezen om enkel de traptreden met die materiaal te laten beplakken (zowel boven als onder), maar je kunt ook de zijkanten van de trap meenemen. Zo zorg je dat de hele trap één en dezelfde look heeft. Als het materiaal vies wordt dan kun je er gewoon met een doekje overheen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor PVC laminaat op de vloer. Het is super makkelijk schoonmaken, en dus ideaal voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren. Stofzuig het af en toe en indien nodig ga je er met een natte dweil overheen. En als je een print kiest met veel accenten erin dan zie je vuil en stof niet eens zo goed liggen, heel handig! Kijk dan snel op www.tegelsenlaminaat.nl voor jouw nieuwe vloer.

 

Dit vind je misschien ook leuk...