Wonen

Welke kleur bank kan ik kiezen voor een industriële woonstijl?

De industriële woonstijl is één van de populairste interieurstijlen van dit moment. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste en stoere materialen zoals beton, hout, metaal en bakstenen. Wil jij jouw woning ook industrieel inrichten? Dan zul je op zoek moeten naar meubilair met minimaal één van deze materialen in het design. Gelukkig is dit niet zo ingewikkeld als het lijkt. Denk bijvoorbeeld aan de populaire boekenkasten met donker houten planken en stalen poten. Het lastigste onderdeel is voor veel mensen het vinden van een nieuwe bank. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel welke kleur bank het beste past bij een industriële woonstijl.

Bruin

Wanneer mensen op zoek zijn naar een bank voor hun industriële woonkamer, kiezen ze vaak voor een bruin exemplaar. De populariteit van deze kleur is onder andere te danken aan de vele verschillende tinten. Modulaire banken in soorten bruin hebben bijvoorbeeld andere kleurtinten dan lederen bankstellen. Daarnaast is bruin een zeer neutrale kleur, maar wel uitdagender dan bijvoorbeeld een witte bank. Kies vooral voor een bruine bank wanneer je een beetje kleur wilt toevoegen aan je industriële woonkamer, maar wel in het neutrale kleurenpallet wilt blijven zitten. En kies je voor een modulaire bank? Dan kun je de bruine kleur natuurlijk ook combineren met andere tinten, zoals bijvoorbeeld beige of grijs.

Blauw

De industriële woonstijl maakt voornamelijk gebruik van neutrale, aardse kleuren zoals grijs, wit en zwart. Wil je toch graag iets meer kleur toevoegen aan je woning? Kies dan voor een aardse kleur zoals okergeel, groen of blauw. Het is hierbij overigens wel belangrijk dat je de tint zo neutraal mogelijk houdt. Vermijd felle neon kleuren en kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor denim- of oceaanblauw. Ben je niet zo gecharmeerd van deze tinten? Neem dan een kijkje op een webwinkel zoals Sasastore voor meer verschillende blauwtinten. Onthoud wel dat de blauwtint vooral stoer en koel moet aanvoelen. Een warme blauwtint zal vloeken met de rest van je meubilair, waardoor er geen fijne sfeer ontstaat. En vergeet vooral niet om jouw gekozen kleur blauw te laten terugkomen in de decoraties in je woning. Denk bijvoorbeeld aan kussens, serviesgoed en bloemenvazen.

Zwart

Wanneer je denkt aan een industriële inrichting, dan denk je natuurlijk vrijwel direct aan de kleur zwart. Zwart is één van de meest gebruikte kleuren in industriële woningen, en dat is niet voor niets. Zwart is immers een zeer veelzijdige kleur, die je gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren in huis. Daarnaast is zwart een neutrale kleur, die niet teveel aandacht opeist. Misschien heb jij een groot kunstwerk aan de muur hangen, die je het middelpunt van je woonkamer wilt maken. Of misschien wil je dat de ogen van je gasten meteen naar de prachtige vissengraatvloer worden getrokken. Dan is het slim om te kiezen voor een zwarte bank. Zwarte banken zijn stijlvol en stoer, maar zullen de aandacht niet afleiden van je focuspunt.

Dit vind je misschien ook leuk...